Monumente funerare Brasov - Funeris

#împreună

Suntem aici pentru dumneavoastră, consecvenți în a continua misiunea Funeris, Viață după viață!

În contextul pandemiei generată de Covid-19, echipele Funeris își desfășoară activitatea în condiții de maximă siguranță individuală și socială, în conformitate cu toate măsurile adoptate de către autorități.

VĂ ASIGURĂM DE TOT SPRIJINUL NOSTRU!

Piatra de granit

Cuvântul granit provine din limba italiană, “granito”, care înseamnă granulat, aceasta denumire fiindu-i dată datorită structurii sale granulate.

Granitul face parte din clasa rocilor magmatice sau eruptive, roci ce se formează prin răcirea lentă și cristalizarea magmei ieșită la suprafață sau în straturile superioare ale scoarței terestre. Granitul se formează la adâncimi de aproximatix 2 km. Este o rocă magmatică compusă în principal din cuarț, feldspat și mică, minerale ce sunt bogate în oxid de siliciu.

Toate aceste caracteristici fizice, compoziția chimică a granitului, precum și modul în care se formează fac din acesta, pe de o parte, o rocă foarte dură, rezistentă la eroziune, precum și o rocă cu un aspect deosebit, aceasta datorită cristalelor din compoziția sa. Granitul poate avea culori diferite, de la alb la roșu, verde pal sau albastru și nuanțe de gri și chiar culoarea negru.

Porozitatea scazută a granitului îl fac extrem de rezistent la intemperiile vremii, de aceea este foarte des utilizat în exterior. Piatra se comportă foarte bine la modelare și tăiere. Pot fi tăiate plăci destul de subțiri fără a se provoca defecte și rupturi.

Durabilitatea în timp a granitului este principala sa caracteristică, si de aceea are diverse întrebuințări în mai multe domenii.

Astfel granitul este utilizat în construcții, la pavarea străzilor, în domeniul designului exterior și interior, cum ar fi decorarea pereților, cu plăci de granit, a scărilor, a podelelor.

In domeniul realizarii monumentelor comemorative granitul este întrebuințat tot mai des datorită caracteristicilor fizico-mecanice deosebite, precum și a nuanțelor de culori diverse și placute.

Granitul este extras și exploatat in țări cum ar fi Italia, Spania, China, Brazilia,Turcia, Finlanda, Norvegia. În Romania cea mai mare carieră de granit se află în Tulcea, aici granitul exploatat fiind de culoarea cenușie cu nuanțe roz, verde, albastru, negru.

Oferta speciala

Pentru toate contractele care se încheie pana în 25.02.2021 cu termen de finalizare în vara aceluiași an, va oferim:

- un VOUCHER în valoare de 1.000 lei;
- plata în rate de la 12 la 18 luni.

Pentru detalii, va rugam, contactați-ne
la 0722 564 439

sau

citiți mai multe aici.

Despre noi

Monumentul comemorativ este destinat aducerii aminte, are rolul de a păstra în amintirea noastră evenimente trecute de o importanță deosebită sau oameni dragi, oameni care au avut și care, deși nu mai sunt prezenți printre noi, au o însemnătate foarte mare pentru noi... 

citeste mai mult

     

Portofoliu Funeris

Contact

Detalii suplimentare despre produsele și serviciile noastre puteți afla prin intermediul datelor noastre de contact afișate mai jos:

Str. Timișul Sec, nr. 50, loc. Brașov, jud. Brașov

Tel.: 0722 564 439

Mail: funerisbrasov@gmail.com