Monumente funerare Brasov - Funeris

Oferta speciala

Capace granit

Redam stralucirea unei lucrari din mozaic prin aplicarea unui capac din granit cu extensie. Pentru detalii, contactați-ne la 0722 564 439

Piatra de granit

Cuvântul granit provine din limba italiană, “granito”, care înseamnă granulat, aceasta denumire fiindu-i dată datorită structurii sale granulate.

Granitul face parte din clasa rocilor magmatice sau eruptive, roci ce se formează prin răcirea lentă și cristalizarea magmei ieșită la suprafață sau în straturile superioare ale scoarței terestre. Granitul se formează la adâncimi de aproximatix 2 km. Este o rocă magmatică compusă în principal din cuarț, feldspat și mică, minerale ce sunt bogate în oxid de siliciu.

Toate aceste caracteristici fizice, compoziția chimică a granitului, precum și modul în care se formează fac din acesta, pe de o parte, o rocă foarte dură, rezistentă la eroziune, precum și o rocă cu un aspect deosebit, aceasta datorită cristalelor din compoziția sa. Granitul poate avea culori diferite, de la alb la roșu, verde pal sau albastru și nuanțe de gri și chiar culoarea negru.

Porozitatea scazută a granitului îl fac extrem de rezistent la intemperiile vremii, de aceea este foarte des utilizat în exterior. Piatra se comportă foarte bine la modelare și tăiere. Pot fi tăiate plăci destul de subțiri fără a se provoca defecte și rupturi.

Durabilitatea în timp a granitului este principala sa caracteristică, si de aceea are diverse întrebuințări în mai multe domenii.

Astfel granitul este utilizat în construcții, la pavarea străzilor, în domeniul designului exterior și interior, cum ar fi decorarea pereților, cu plăci de granit, a scărilor, a podelelor.

In domeniul realizarii monumentelor comemorative granitul este întrebuințat tot mai des datorită caracteristicilor fizico-mecanice deosebite, precum și a nuanțelor de culori diverse și placute.

Granitul este extras și exploatat in țări cum ar fi Italia, Spania, China, Brazilia,Turcia, Finlanda, Norvegia. În Romania cea mai mare carieră de granit se află în Tulcea, aici granitul exploatat fiind de culoarea cenușie cu nuanțe roz, verde, albastru, negru.

Despre noi

Monumentul comemorativ este destinat aducerii aminte, are rolul de a păstra în amintirea noastră evenimente trecute de o importanță deosebită sau oameni dragi, oameni care au avut și care, deși nu mai sunt prezenți printre noi, au o însemnătate foarte mare pentru noi.
Dorim ca la infinit, Viață după Viață, generație după generație, să dăinuie amintirea celor iubiți, neprețuiți ai noștri. De aceea, alegem monumentul funerar ca mijloc al rememorării, al comemorării vieții lor.

citeste mai mult

 

Servicii Funeris

Noi, echipa Funeris, suntem aproape de nevoile dumneavoastră și vă oferim următoarele tipuri de servicii:
Gravarea sau inscripționarea monumentelor comemorative prin sablare, montajul monumentelor, fotoceramică, fotogravură, precum și ...

citeste mai mult

Portofoliu Funeris

Contact

Detalii suplimentare despre produsele și serviciile noastre puteți afla prin intermediul datelor noastre de contact afișate mai jos:

Str. Timișul Sec, nr. 50, loc. Brașov, jud. Brașov

Tel.: 0040 722 564 439

Mail: funerisbrasov@gmail.com